Pui cu cimbrisor copt la cuptor


Ingrediente:

– 1 pui intreg
– 1 legatura cimbrisor proaspat
– 50 ml ulei de masline
– sare, piper
– 1 lingura boia ardei dulce
– patrunjel uscat tocat

Mod de preparare:
Se spala puiul, se transeaza in bucati, se freaca fiecare bucata in parte cu boia de ardei dulce, sare si piper apoi se aranjeaza bucatile de pui intr-o tava sau intr-o oala termorezistenta. Peste pui se pune o cana de apa si 50 ml ulei de masline. Se acopera c folie de aluminiu si se introduce in cuptorul incins in prealabil. Dupa aproximativ 30 de minute se ia folia si se presara peste pui frunzulitele de cimbrisor. Se mai introduce tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute pana cand puiul s-a rumenit si carnea se desprinde de pe os (din cand in cand se scoate tava din cuptor si carnea se stropeste cu lichid-ul din tava). La final puiul se presara cu patrunjel uscat tocat. Se serveste cu garnitura de cartofi taranesti si muraturi. Pofta buna!

Nota:
Inrudit cu cimbrul, cimbrisorul poate fi folosit si pe post de condiment, cu toate astea insa are si veleitati terapeutice care-l recomanda pentru: crampe abdominale si durereri mestruale precum si boli ale sistemului nervos. O atentionare deosebita ar fi pentru doamnele insarcinate deoarece ceaiul de cimbrisor poate grabi nasterea si provoaca avortul. Se recomanda atentie la administrarea lui in perioada sarcinii.

 

2 comentarii

  1. Bogdan Cirstea says:

    Buna.
    Sunt Bogdan Cirstea si am gasit blogul tau ca fiind foarte interesant.
    M-ai facut sa ma apuc si eu de experimentat!
    Imi plac majoritatea retelor, sunt bestiale!


  2. AI UN PREMIU LA MINE PE BLOG!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea