Tarta cu ciocolata

Ingrediente:
– 1 blat de tarta
– 140 gr unt fara sare
– 150 gr ciocolata de menaj
– 8 lingurite pudra de cacao
– un varf de lingurita de sare
– 4 oua
– 200 gr zahar pudra
– 3 linguri cu smantana

Mod de preparare:
Pentru inceput puneti untul, ciocolata, pudra de cacao si sarea intr-un bol deasupra unei oale cu apa clocotita si lasati sa se topeasca incet, amestecand din cand in cand pana se amesteca toate ingredientele. Separat veti bate intr-un bol ouale si zaharul pudra pana cand compozitia va deveni pufoasa si cremoasa, apoi adaugati smantana si continuati sa bateti compozitia pana se amesteca toata bine apoi turnati amestecul de ciocolata topita si amestecati bine. Dupa ce aveti o compozitie omogena turnati umplutura in blatul de tarta si veti introduce tarta in cuptorul incalzit in prealabil. In timpul coacerii deasupra se va forma o crusta. Dupa aproximativ 40 de minute veti scoate tarta din cuptor si o veti lasa cel putin 30 de minute la racit inainte de a o servi. O felie de tarta alaturi de o linguitaa de frisca sau budinca va fi un desert delicios si cat se poate de rapid…pofta buna!

Nota:
Un desert perfect pentru duminica dupa-masa…nu e complicat, este ieftin si se face rapid…efectul fiind unul reusit. O felie de tarta merge perfect in preajma unei cani de ceai fierbinte sau o cafea aromata…
Se spune ca ciocolata este inamicul siluetei, ca ea provoaca insmonii, ca da o stare de agitatie…aceste lucruri sunt adevarate doar atunci cand ciocolata este consumata in exces…cu toate acestea ciocolata este un aliment care intotdeauna ne va da o stare de bine, cu totii simtim la un moment dat nevoia sa mancam o portie de ciocolata…

 

5 comentarii


  1. Am s-o fac cu siguranta,tot ce e pe baza de ciocolata imi place mult…ador insa ciocolata amaruie,o fi dusmanul siluetei dar sigur n-am sa mor de inima…:))


  2. Cu siguranta :))
    Ideea este ca din cand in cand ne este permis orice…dar nu in exces 🙂

  3. adela sirghie says:

    buna seara,
    te invit cu drag pe blogul meu, sper sa iti placa si sa fii de acord cu un link exchange.
    Adela Sirghie
    http://beautynewsbyadelasirghie.blogspot.com/

  4. adela sirghie says:

    multumesc mult, si eu te-am trecut, daca e ceva in neregula, te rog mult sa imi spui.


  5. Salut http://www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea in care traim despre tot ceea ce inseamna consum de droguri intr-un fel sau altul.
    Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

    Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: http://www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea