Tochitura ardeleneasca

Ingrediente:
– 200 gr pulpa de porc
– 200 gr carnati afumati subtiri
– 100 gr ficatei de pui
– 100 gr costita afumata
– 200 gr ciuperci
– 1 ardei gras
– 2 cepe
– 150 ml suc de rosii
– 3 catei de usturoi
– 100 ml ulei
– 3 oua
– 150 gr branza de oaie
– sare, piper

Mod de preparare:
Se taie pulpa de porc si ficateii cubulete, iar carnatii rondele. Costita se taie si ea cubulete mici. Uleiul se incinge intr-o cratita si apoi prajim bucatile de carne sarate si piperate. Se scoate carnea si se rumenesc bucatile de costita afumata care apoi se scot deoparte. Se curata , se spala si se taie marunt ciupercile, ceapa si ardeiul gras si se calesc impreuna in uleiul in care s-a prajit carnea si costita. Se calesc timp de 5 minute dupa care adaugam 150 ml suc de rosii si se inabusa la foc mic. Se adauga si usturoiul tocat, carnea si costita si se lasa sa dea 2-3 clocote impreuna. Se serveste cu mamaliguta, eventual cu un ou ochi deasupra si branza rasa deasupra.

Nota:
Fiecare zona a tarii noastre are propria reteta de tochitura, eu prefer insa tochitura ardeleneasca sau cea moldoveneasca cu mamaliguta. Complexitatea acestei retete este una medie, 1 ora, o ora si jumatate si este gata…Mamaliga este un aliment foarte bun, daca se consuma impreuna cu proteine de origine animala, provenite din oua, carne, lapte, branza sau peste.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea