Chocolate Cupcakes


Ciocolata imbunatateste stare psihica. S-au facut studii si se pare ca atunci cand sunteti deprimati va creste pofta de ciocolata. Cu cat starea de suparare este mai mare cu atat creste si dorinta de a consuma ciocolata. Sistemul nervos este stimulat si starea de bine si de liniste revine. Singura parte nesanatoasa a ciocolatei este zaharul care poate cauza probleme de sanatate daca este consumat in cantitati mai mari. Persoanele care consuma ciocolata traiesc in medie cu un an mai mult.

Ingrediente:
– 300 gr
ciocolata amaruie

– 12 linguri.
( unt
)
– 100 gr
zahar

– 4 oua

– 300 gr.
faina

– 6 lingurite praf de cacao

– 1 pliculet
praf de copt

– 1 varf de cutit sare

Mod de preparare:
Se prepara cupele de coacere si se imbraca in hartie de copt. se taie ciocolata, se pune intr-un castron, se adauga unt si se pune castronul peste o oala in care apa fierbe. Se amesteca pana se topeste si untul de ciocolata, formandu-se un amestec omogen. Luati bol-ul de pe foc si amestecati cu mixer-ul zahar. Se amesteca pana incepe sa se raceasca (aproximativ 10 minute). Se adauga pe rand ouale, se mai bat cateva minute cu mixer-ul apoi se adauga faina, pudra de cacao, praf de copt si sare in acest amestec, continuati sa mixati pana veti avea iarasi o compozitie omogena. Se toarna aluatul obtinut in cupele pregatite pentru copt, se introduc in cuptorul incins in prealabil si se lasa la copt aproximativ 25 de minute (verificati cu o scobitoare ca sa vedeti daca s-au copt bine). Se orneaza cu zahar praf…frisca…migdale…dupa preferintele fiecaruia..


 

5 comentarii


  1. ce bine arata……vreau si eu o bucatica!


  2. CE BUNATATE :)


  3. la mine pe blog 2 premii pt tine!


  4. Ce bine arata!!! Super briosele astea


  5. le’am facut si eu de cateva ori, au iesit de fiecare data. super reteta!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea