Ciorba de curcan


Ingrediente:
– 3 gaturi de curcan
– 1\4 spate de curcan
– 2 morocvi
– 1 ardei rosu
– o ceapa medie
– 1 radacina patrunjel
– 1 telina mica
– 2 cartofi
– 2 cesti orez
– sare, piper
– patrunjel, marar verde

Mod de preparare:
Se taie gaturile si spatele de curcan in bucati, se spala, se dau cu sare si piper. Se taie ceapa solzisori si se caleste in pun ulei, apoi se adauga ardeiul taiat cubulete. Se lasa putin sa se dinstuiasca impreuna. Intre timp se curata morcovul, patrunjelul si telina si se dau pe razatoare, adaugandu-se peste ceapa si ardei. Cand s-au dinstuit toate la un loc se adauga carnea si se pune apa lasandu-se sa fiarba. Cand incepe sa se inmoaie carnea se adauga caryofii taiati cubulete. Se gusta si se adauga sare si piper dupa gust. Dupa ce a fiert carnea si cartofii se adauga orezul si verdeata tocata marunt. Se mai lasa aproximativ 5 minute sa fiarba, se acopera cu un capac si se opreste focul.
Se serveste cu ardei iute, o lingurita de smantana si paine prajita.

Nota;
Chiar daca nu are lagatura cu ciorba are legatura cu morocvul si trebuie sa stiti ca pentru infertilitatea la barbati si femei se recomanda vinul obtinut prin macerarea florilor si semintelor de morcov, din care se beau cate 25 de ml, de trei ori pe zi, inainte de mese. In doze moderate, substantele volatile si fitohormonii din aceste parti ale plantei stimuleaza hipofiza sa produca hormoni gonadotropi. De asemenea, semintele de morcov au efect afrodisiac, stimuland direct activitatea glandelor si provocand o usoara vasodilatatie in zona genitala.


 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea