Plachie de peste

Ingrediente:
– 1 peste dupa preferinta 1,5-2 kg
– 3-4 cepe
– 2-3 ardei grasi de culori diferite
– o legatura de usturoi verde
– suc de rosii sau pasta de tomate
– 2-3 rosii
– o legatura de patrunjel verde
– condimente, ulei de masline

Mod de preparare:
Se curata si se spala bine pestele, se condimenteaza si se stropeste cu putin ulei de masline, iar apoi se aseaza intr-o tava potrivita ca marime. Se taie marunt ceapa, ardeii grasi si se pun intr-o tigaie la calit in ulei de masline.Apoi se va pune si usturoiul taiat foarte marunt, se mai lasa putin sa se inabuse cu o ceasca de apa, dupa care se adauga sucul de rosii si rosiile tocate. Dupa aproximativ 20-30 min.,se pun toate aceste legume peste pestele din tava. Se decoreaza cu felii de rosii si se pune la cuptor pt. circa 20 min. acoperit cu o folie de aluminiu. Dupa ce se scoate folia, se mai lasa 5-10 min pentru a se rumeni usor.

Nota:
Atunci cand va puneti sa gatiti peste trebuie sa stiti ca: pestele este proaspat atunci cind branhiile sint de culoare rosie, cu un sfert de ora inainte de a-l praji, e bine sa presarati condimente pe el (condimentele speciale pentru peste se gasesc in supermarket-uri); daca nu doriti condimente, atunci e bine macar sa ii puneti ceva sare, pentru a nu se sfarima la prajit.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea