Pui cu sos de curry la cuptor

Ingrediente:
– 4 pulpe de pui
– 4 aripi de pui
– 50 ml ulei
– 2 linguri ulei de masline
– 1 lingurita boia dulce
– 2 lingurite curry
– 1 legatura patrunjel verde
– sare, piper

Mod de preparare:
Se spala pulpele de pui si se taie in doua, apoi se spala si aripile. Se pun toate intr-un castron si peste ele se presara sare si piper. Se lasa la rece aproximativ 15 minute. Se pun bucatile de pui intr-o oala termorezistenta (sau intr-o tava), se stropesc cu ulei si se pune o cana de apa apoi se introduc in cuptorul incins in prealabil. Se spala patrunjelul si se toaca marunt, se amesteca cu uleiul de masline, boia de ardei dulce si 2 lingurite de curry, putina sare si piper (dupa gust-ul fiecaruia), se adauga o ceasca de apa si se amesteca bine. Dupa aproximativ 45 de minute se scoate carnea din cuptor si se toarna peste sosul de curry preparat anterior. Se introduce iarasi carnea la cuptor si se mai lasa aproximativ 30 de minute pana cand se rumeneste si sos-ul se ingroasa. Din cand in cand carnea se stropeste cu lichid. Garnitura potrivita pentru pui cu sos de curry este o portie de orez sau una de cous-cous. Pofta buna!

Nota:
Stiati ca, pulberea de curry este o inventie britanica in incercarea de a imita aromele indiene cu un minim de efort. Unele pudre de curry contin intr-adevar frunze de curry, poate doar din ratiuni istorice, deoarece, uscate, frunzele de curry uscate isi pierd aroma in cateva zile. O pudra tipica de curry ar trebui sa fie preparata din chimion, coriandru prajit, piper negru, ardei iute si schinduf prajit. Alte condimente indiene tipice adesea utilizate la prepararea prafurilor de curry sunt ghimbirul uscat, chimenul indian si telina, alaturi de sare, linte prajita si alte cateva condimente in cantitati mai mici, cum ar fi: scortisoara, cuisoarele, cardamomul verde, dafinul indian. Culoarea galbena provine de la curcuma.
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea