Risotto cu pui şi legume

Ingrediente:

– 1 litru supa de pui

– 200 gr fasole verde

– o lingura de unt

– 1 ceapa

– 150 ml vin alb sec

– 250 gr orez cu bob lung

– 250 gr piept de pui (deja fiert)

– o jumatate de lamaie

– sare si piper

– 50 gr parmezan ras

Mod de preparare:

Se pune supa de pui sa dea in clocot intr-o cratita incapatoare. Fasolea verde se curata, se taie in bucati de aproximativ 4 cm lungime si se pune sa fiarba in supa aproximativ 2 minute (pana la inmuiere), apoi se scoate si se lasa sa se scurga. Se topeste untul, se caleste ceapa, la foc mic, aproximativ 3 minute. Turnati apoi vinul peste ceapa si mariti flacara aragazului astfel incat vinul sa fiarba (pentru a se elimina alcoolul) si sa scada repede. Adaugati orezul si lasati sa fiarba circa 3 minute in sosul de vin, pana cand boabele devin translucide. Puneti peste orez un praf de sofran si un polonic din supa de pui, amestecand pana cand orezul absoarbe lichidul. Continuati sa adaugati supa, cate un polonic, amestecand continuu. Dupa un sfert de ora orezul ar trebui sa fie fiert. Daca vi se pare ca boabele sunt inca tari, mai adaugati putina supa (sau apa calda) si lasati-l sa fiarba pana cand capata textura si consistenta dorite.  Adaugati legumele fierte si scurse, carnea de pui si sucul de lamaie. Puneti sare si piper dupa gust si lasati totul pe foc inca 3-4 minute. Serviti risotto-ul caldut, cu parmezan ras deasupra.

Pofta buna!

Nota:

La risotto si pilaf, amestecarea nu se face cu lingura, ci numai prin mişcarea cratiţei. Inainte de a-l pune la prăjit, orezul se spală bine şi apoi se şterge cu un şervet. In acest fel, bobul se va păstra întreg.

 

3 comentarii


  1. la rizoto in niciun caz nu se foloseste orezul cu bob lung, orezul la final trebuie sa aiba un aspect cremos.
    Orezul dupa ce se spala se poate de strecurat citeva minute in loc sa fie sters cu servet (operatia folosita doar la bucati mari de alimente)
    Bobul se va pastra intreg, anume in momentul in care este un pic calit si devine translucid si nicidecum atunci cind este sters sau strecurat de apa.


  2. Eu intotdeauna folosesc orez cu bob lung si rezultatul este unul foarte gustos :)


  3. Nici nu ma indoiesc ca iese gustos, chestia e cu totul alta, orezul cu bob lung nu devine cremos dupa fierbere, ori asta se urmareste la un rizoto „adevarat” si o face diferita de un pilav autohton.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea