Miracolul din planta de busuioc


Busuiocul( Ocimum basilicum) este una dintre aceste „punti” intre medicina, gastronomie si traditie. Busuiocul este o sursa importanta de fier, calciu si vitamina A, continand si vitamina B6, magneziu si potasiu. Pentru uz extern tinctura de busuioc va fi diluata in apa intr-o proportie de 1/5 sau 1/10. Se vor aplica comprese cu acest amestec in caz de intepaturi de insecte, rani, eczeme, sau tamponand usor rana.

Se pare ca sunt plante care pot aduce laolalta domenii ce nu par inrudite la prima vedere. Busuiocul( Ocimum basilicum) este una dintre aceste „punti” intre medicina, gastronomie si traditie. Busuiocul se cultiva de aproximativ 5000 de ani, provenind din India si din alte regiuni tropicale ale Asiei. Originea cuvantului „busuioc” se poate regasi in grecescul „basileus”( tradus- rege, regal), in jurul lui tesandu-se de-a lungul timpului o multime de legende.

Astfel, busuiocul este planta care se presupune ca a crescut deasupra locului unde Sf. Constantin si Elena au descoperit sfanta cruce. O alta legenda greceasca spune ca busuiocul era planta care vindeca orice rana a atacului unui monstru jumatate soparla, jumatate dragon. Aceasta legenda deriva poate dintr-o alta etimologie data cuvantului „busuioc”, si anume provenienta lui din latinescul „basilicus”( tradus-dragon). Totusi, toate povestile sau legendele despre aceasta planta au la baza apartenenta divina si proprietatile ei miraculoase.

Desi originara din India, Pakistan, Thailanda sau alte regiuni tropicale ale Asiei, busuiocul este un condiment apreciat, asociat de cele mai multe ori cu bucataria italieneasca. Florile, dar mai ales frunzele acestei plante sunt folosite proaspete pentru a da o savoare aparte mancarurilor. Busuiocul este o sursa importanta de fier, calciu si vitamina A, continand si vitamina B6, magneziu si potasiu.

M.T.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea