Pui la cuptor cu sos de soia si susan

Ingrediente:
– 4 pulpe de pui
– 100 ml sos de soia,
– 100 gr susan
– sare, piper
– cimbru, rozmarin
– 1 lamaie
– 50 ml ulei de masline
– marar, patrunjel

Mod de preparare:

Se spala pulpele de pui si se taie in jumatate apoi se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se toarna sosul de soia peste carne, se acopera si se pune la rece pentru o ora. Intr-o oala termorezistenta se pun bucatile de pui, se toarna uleiul si o cana de apa peste si se pune in cuptorul preancalzit. Se lasa aproximativ 40 de minute la copt. Intre timp in sosul de soia ramas dupa marinarea pulpelor se pune cimbru, rozmarin si susan si se amesteca. Dupa ce carnea s-a copt si a prins putina culoare se toarna peste ea sosul de soia si susan si se stoarce lamaia. Se mai lasa la cuptor aproximativ 30 de minute intorcand carnea de pe o parte pe alta la jumatatea timpului.
Se serveste cu garnitura de orez…si se orneaza in farfurie cu marar si patrunjel tocat…

Nota:
Sosul de soia trebuie sa stiti ca este un sos fermentat obtinut din boabe de soia, cereale, apa si sare. Sosul, originar din China, este folosit pe scara larga in bucatarie sud-est asiatica, apare insa si in bucataria occidentala ca unul dintre ingredientele sosului Worcestershire. Se spune ca un sos de soia de buna calitate este la fel de apreciat in Asia ca un vin dintr-un an de exceptie in Europa.


 

Niciun comentariu

  1. florena's cakes says:

    Seara buna Mira,
    pe al meu blog te asteapta un premiu 😉

    … numai bine, Florena!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea