Rosii gratinate si cartofi cu cascaval la cuptor

Ingrediente:
– 800 gr cartofi mici
– 3 oua
– sare, piper
– praf de paprika
– 800 gr rosii mici
– grasime pentru uns tava
– 400 gr smantana
– 200 gr cascaval de oaie ras
– 2 fire ceapa verde
– 2 fire usturoi verde

Mod de preparare:
Se spala cartofii si se fierb in apa cu sare circa 20 de minute, in coaja. Intre timp se spala rosiile si se curata de pielite. Se lasa la scurs pe un servet absorbant. Se scurg apoi si se unge o tava cu unt. Se asaza intercala cartofii fierti curatati de pielita si rosioarele. Separat, intr-un castron, se face sosul compus din urmatoarele ingrediente: 2 oua, 400 g smantana, sare, piper si paprika dupa gust. Se toarna sosul in tava si se baga la cuptor circa 40 minute. Cu 10 minute inainte de a opri cuptorul se presara cascavalul de oaie. Se orneaza cu fire de ceapa verde si usturoi verde tocate marunt si se servesc calde.

Nota:
Boia de ardei: culoarea rosu-aprins a pudrei de boia este o impresie de neuitat pentru toti cei care au avut ocazia sa viziteze pietele din Maroc pana in Turcia, Iraq sau nordul Indiei. In aceste regiuni, mirodenia este apreciata atat pentru culoare, cat si pentru gust. Aroma subtila si dulce este compatibila cu mancarurile iuti si condimentate, dar si tocanele beneficiaza de pe urma ei. Cum boiaua contine cantitati insemnate de zahar, nu trebuie incalzita prea tare, fiindca zaharul de amaraste rapid. Prajitul de boia in ulei incins este deci o procedura delicata, care nu trebuie sa dureze mai mult de cateva secunde.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea