Borcanul potrivit pentru murături

Pentru a începe operaţiunea de a pune murături, calculează cantitatea de murături pe care o vei pregăti în funcţie de cât de mare îţi este familia. Dacă ai o familie mică, care nu mănâncă multe murături, câteva borcane cu murături îţi vor ajunge pentru toata iarna. Dacă însa sunteţi iubitori ai acestui tip de conserve, pregăteşte murături in borcane şi bidoane pe care le foloseşti special pentru asta. Nu te arunca să dai bani degeaba pe legume şi fructe fără a te asigura că ai recipientele potrivite în care le vei păstra. Dacă nu ai borcane şi te pregăteşti să mergi la magazin să le cumperi trebuie să ai în vedere două aspecte foarte importante:

Cumpară borcane cu capac închis etanş

Atunci când te apuci de umplut cămara cu borcane pentru iarnă trebuie să ştii că toate recipientele pe care le cumperi pentru murături trebuie să aibă capace care se închid etans. Închiderea etanşă a capacului este foarte importantă pentru ca, odată cu pătrunderea aerului, conţinutul se poate altera.

Ai grijă la zgârieturi şi defecţiuni

Înainte de a cumpăra sau refolosi vasele pentru murături, verifică-le bine înainte. Ai grijă să nu fie zgâriate, fisurate, crăpate, ciobite sau murdare. Nu cumpăra recipiente care au puncte de plastic deformate sau diferite bule cu aer. Aceste vase ar putea ceda din cauza presiunii.

După ce te-ai asigurat că în bucătăria ta se găsesc toate ingredientele necesare pentru murături apucă-te de treabă şi asigură-te că peste iarnă ve-i avea în cămară mult doritele borcane cu murături.

M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea