Pui la cuptor cu paste

Ingrediente:

–          4 pulpe de pui

–          50 ml ulei de măsline

–          boia de ardei dulce

–          50 ml sos de soia

–          sare, piper

–          200 gr paste

–          pătrunjel, mărar, ţelină verde

–          2 linguri pasta de roşii

–          brânză

Mod de preparare:

Se spală pulpele de pui şi se aşează într-un bol (la care aveţi capac) iar peste ele se presară: boia de ardei dulce, ulei de măsline, sos de soia, sare, piper (după gust), se acoperă cu capacul şi se lasă la macerat 24 de ore. Aşezaţi pulpele de pui în tavă, turnaţi peste ele sosul rămas în bol şi o cană de apă apoi acoperiţi cu folie de aluminiu şi introduceţi tava la cuptor. După aproximativ 30 de minute scoateţi tava, îndepărtaţi folia şi întoarceţi bucăţile de carne de pe o parte pe alta. Mai lasaţi tava în cuptor să se rumenească bine carnea încă 30 de minute. Între timp puneţi apă cu sare la fiert şi fierbeţi pastele. De care vă pofteşte inima. Când pastele s-au fiert, le strecuraţi, le turnaţi înapoi în oală şi le amestecaţi cu pasta de roşii şi verdeţurile tocate mărunt. Serviţi carnea de pui cu garnitură de paste amestecate cu verdeţuri peste care veţi rade brânză la urmă şi veţi obţine un gust intens la fiecare îmbucătură.

Notă:

Foarte apreciate pentru aroma pe care o conferă bucatelor frunzele de ţelină valoarea lor de ingredient e depăşită cu mult de modul puternic în care ne apără sănătatea. Folosiţi frunzele de ţelină ca adaos aromatic şi totodată ca element decorativ şi în salate, sosuri ori garnituri.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea