Pulpe de pui coapte în folie

Ingrediente:
– 6 pulpe de pui
– 1 ceapa mare
– 3 cartofi
– sare, piper
– coriandru uscat
– 1 lamaie
– 50 ml sos de soia

Mod de preparare:
Amestecati sosul de soia cu putina sare si piper (sosul de soia poate fi deja sarat si atunci nu mai e nevoie de sare si piper) si o lingurita coriandru uscat tocat narunt. Pulpele de pui le spalati apoi le treceti prin amestecul de soia, le puneti intr-un bol, turnati restul de continut peste si incercatoi sa le lasati cateva ore la rece. Coratati cartodii si ii taiati sferturi, ceapa si lamaia felii. Pe o bucata mare de folie de aluminiu se pun pulpele de pui, cartofii, ceapa si lamaia se face pachet si se aseaza in tava. Se lasa la temperatura medie sa se coaca in suc propriu apoi se deschide folia intr-un singur colt si se lasa pana se rumeneste carnea. Se serveste fierbinte…simplu si delicios 🙂

Nota:
Beneficiile aduse sanatatii de catre ceapa sunt infinite, datorita proprietatilor sale antiseptice si antibacteriene foarte puternice.Ceapa este o leguma care se afla in stransa legatura cu usturoiul. I se spune adesea “regina legumelor” datorita gustului foarte puternic. Exista mai multe varietati de ceapa: alba, galbena, rosie si verde. Difera in functie de dimensiune, culoare si gust. Cepele mai mici se gasesc in multe forme, precum ceapa verde, praz, arpagic sau ceapa frantuzeasca.
Cu cat cepele sunt mai mici, cu atat gustul este mai ascutit. Ele sunt de vina pentru lacrimile ce curg din ochii vostri atunci cand le taiati, deoarece este eliberat sulful natural.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea