Pui cu fasole roşie

Ingrediente:

– 1 piept de pui

– 1 ceapă

– 1 morcov

– 1 ţelină mică

– 1 ardei rosu

– 200 gr boabe fasole roşie

– mărar, pătrunjel verde

– sare, piper

– praf de chilli

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, sev taie mărunt şi de pune la călit în câţiva stropi de ulei de măsline. Până ceapa devine aurie se curăţă morcovul şi ţelina şi de dau pe răzătoare. Ardeiul se taie cubuleţe şi se amesteca cu legumele rase. Când ceapa s-a rumenit se adaugă legumele amestecându-se ca să nu se prindă. Când legumele sau înmuiat se adaugă cubuleţete de pipet de pui spălat şi tăiat între timp. Se amestecă în continuare până când devine carnea albicioasă si apoi se adaugă boabele de fasole (din conservă). Amestecaţi din nou, presăraţi chili, sare şi piper, puneţi o ceaşcă de apă, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi aşa pe foc aproximativ 10 minute. Tocaţi verdeţurile mărunt, puneţi-le  peste carne şi gata. Acest fel de măncare cu pui şi boabe de fasole roşie îşi v adesăvârşi gustul alături de o garnitură de cartofi piure.

Poftă bună!

Notă:

Glucidele conţinute de fasolea cu boabe roşii fac parte din categoria zaharurilor „bune”, care nu influenţează în mod negativ valorile glicemiei, aşa cum se întâmplă în cazul altor alimente bogate în carbohidraţi . Fasolea boabe de culoare roşie este o sursă valoroasă de vitamine, cum sunt A, C, E, K, PP, vitaminele din complexul B şi de minerale (potasiu, seleniu, calciu, fier).

M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea