Pui picant jamaican

Ingrediente:
– 2 buc ceapa verde
– 2 ardei iuti
– 1 buc ghimbir
– 15 crengute cimbrisor proaspat
– 1 lingurita piper negru
– 120 ml acetat balsamic
– 120 ml sos de soia
– 6 buc pulpe de pui

Mod de preparare:
Toate ingredientele, cu exceptia carnii de pui, se prelucreaza in robotul de bucatarie pana se obtine o pasta. Bucatile de pui se spala si se aseaza intr-un bol cu peretii scunzi, deasupra se toarna sosul, se acopera cu folie alimentara si se lasa cel putin 12 ore la marinat in frigider. Dupa ce s-au marinat pulpele se pun intr-o tava si se presara sosul ramas in bol peste bucatile de pui apoi se introduce tava in cuptor. Din cand in cand se presara sos peste bucatile de carne. Pe masura ce se va praji carnea sosul ingrosat va incepe sa se inegreasca in unele locuri.
Puiul picant jamaican se serveste alaturi de orez, ardei iuti si cepe verzi tocate pentru o combinatie perfecta de arome.

Nota:
Pentru ca fugim cu totii de grasimi trebuie sa stiti ca aceasta reteta clasica de pui picant jamaican constituie modalitatea ideala de a savura carnea de pui fara a adauga cantitati mari de grasime. Pulpele de pui marinate in acest fel se pot praji si pe gratarul electrc sau pe gratar deasupra carbunilor incinsi.

 

2 comentarii


  1. Tare bine arata. Eu as zdrobi insa in mojar cimbrul, piperul si ghimbirul, apoi as adauga ardeiul, ceapa și lichidele. La robot mi se pare ca se pierde din aroma si savoarea condimentelor.
    Oare o acritura orientala ar merge alaturi? Vinete murate ori ceva asemanator?


  2. cu siguranta ar merge si vinete murate 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea