Ciulama de pui cu ciuperci şi mămăliguţă

Ingrediente:
– 800 gr piept de pui
– 300 gr ciuperci (pot fi ori proaspete ori din conserva)
– 100 ml ulei (preferabil de masline)
– 100 gr faina
– 400 gr smantana
– 100 ml lapte sau supa limpede de pui
– 2 linguri marar verde tocat
– 1/2 lingurita boia dulce
– sare, piper

Mod de preparare:
Se spala pieptul de pui, se taie in bucati mai mici pe care se presara sare si piper. Intr-o tigaie, se incinge uleiul si se prajesc bucatile de carne pe toate partile la foc domol. Cand s-au rumenit se scot intr-un bol. In uleiul ramas in tigaie, se adauga faina si se amesteca ptr. a nu face cocoloase, iar dupa aproximativ 1 minut se toarna smantana, amestecand incontinuu, cu un tel, pentru a nu se prinde. Daca sosul este prea gros se mai pot adauga 100 ml de lapte sau supa limpede. In sos se presara de la inceput boiaua dulce, sarea, piperul si mararul verde. Se fierbe totul aproximativ 10 minute la foc domol, amestecand mereu. Dupa acest timp, in sos se adauga ciupercile taiate feliute subtiri si bucatile de piept de pui prajite. Tigaia se lasa pe plita la foc domol 15-20 de minute (pentru a se intrepatrunde aromele). Ciulamaua se serveste calda, cu cate o portie de mamaliga pe care ati pregatit-o in prealabil.

Nota:
Ciulamaua de orice fel se poate prepara din diferite tipuri de carne: pui, vita, miel, rinichi sau cartofi, dupa aceeasi metoda. Dintre toate variantele de ciulama, cea de ciuperci se presupune a fi un preparat din bucataria specific romaneasca.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea