Alimentele toamnei care îngraşă cel mai mult

Nu te sfătuim ce să mănânci, dar lista de mai jos iti va oferi informatiile necesare despre mancarurile cele mai bogate in calorii in perioada toamnei.

Carnea rosie ingrasă, iar sub forma de friptura se coace in propriile grasimi ore intregi (calorii – 1,243; grasimi – 67,3 gr; carbohidrati – 54,4 gr; proteine – 100 gr);

Placinta de dovleac contine foarte multe calorii (calorii – 813; grasimi – 26,6 gr; carbohidrati – 125,7 gr; proteine – 22 gr);

Cartofii cu sos sunt bogati in nutrienti, dar daca sunt amestecati cu diverse ingrediente (zahar, lapte sau margarina) au un continut ridicat de grasimi (calorii – 552; grasimi – 19,4 gr; carbohidrati – 90,9 gr; proteine – 7,5 gr) Incearca sa-i consumi copti la cuptor;

Carnea de porc este bogata in grasimi, iar coapta cu miere se mai adauga si zaharul. Nici varianta cu glazura impreuna cu bucati de fructe nu este mai fericita, decat poate in ce priveste gustul (calorii – 456; grasimi – 32,9 gr; carbohidrati – 13 gr; proteine – 25,9 gr);

Painea, prajiturelele si placinta coapte pot fi gustoase, dar nu si „benefice” pentru silueta ta (calorii – 428; grasimi – 17,7 gr; carbohidrati – 1363,1 gr; proteine – 6,9 gr);

Combinatiile cu cafea nu sunt tocmai lipsite de calorii, desi la o prima vedere ar parea inofensive. Fii atenta totusi la cantitate! (calorii – 310; grasimi – 12 gr; carbohidrati – 37 gr; proteine – 34 gr);

Clatite cu sos de artar. Clatitele goale nu sunt foarte bogate in calorii, insa in combinatie cu sosul de artar nu sunt foarte potrivite pentru silueta (calorii – 132; grasimi – 5,4 gr; carbohidrati – 17,5 gr; proteine – 3,5 gr, iar 1/4 cana sirop de artar contine 200 de calorii).

M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea