BAUTURĂ FIERBINTE PENTRU O TOAMNĂ RECE – Ceaiul de ghimbir

Cele mai fierbinţi trenduri din această toamnă din domeniul băuturilor fără alcool le reprezintă cu siguranţă şi în acest an ceaiurile: condimentate, cu lămâie sau cu diferite arome.
Ceaiul de ghimbir este condimentat însa foarte sănătos!

Are o aromă specială, îmbietoare, ne încălzeşte, ne fereşte de răceli şi de stările de rău. Bineânteles că cel mai intens şi cel mai aromat este ceaiul preparat din planta proaspătă. Aceasta se curăţă şi se taie în felii subţiri. Se adaugă într-o cană cu apă fiartă 3 – 4 bucăţele şi se lasă maxim 10 minute. Cine doreşte poate să mai adauge suc de lămâie şi miere.

În cazul în care nu aveţi ghimbir în casă există o alternativă: ceai de ghimbir din pliculeţe. Există şi producători de ceaiuri care nu folosesc substanţe chimice pentru a da pliculeţelor aromă, totul fiind bio şi de cea mai bună calitate.

M.T.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea