Gustări care taie pofta de mâncare

Chiar dacă nu ţii o dietă anume, cu siguranţă la un moment dat te-ai gândit că e cazul să mai reduci din numărul zilnic de calorii. Renunţarea la dulciuri, alimentele numite – „bombe calorice” este o variantă foarte bună. Dar ce te faci când nu poţi învinge foamea care te chinuie şi simţi în permanenţă nevoia de a ronţăi câte ceva? Consumul de lichide în astfel de momente este ideal, dar parcă lipseşte ceva. Într-adevăr, organismul are nevoie de hrana solidă, pentru a păcăli din punct de vedere psihologic senzaţia de foame care te chinuie.

Îţi recomand câteva gustări la care poţi apela cu încredere atunci când simţi că foame nu îţi dă pace. Au puţine calorii, dar, ce este mai important, au proprietatea de a-ţi potoli într-o clipă pofta de mâncare.

Un ou fiert tare
Proteinele furnizează corpului energie, şi în acelaşi timp sporesc rata de ardere, deoarece pentru asimilarea lor organismul consumă o cantitate sporită de energie comparativ cu energia consumată pentru asimilarea altor tipuri de alimente.

Brânza dietetică de vaci
Conţine calciu din abundenţă şi astfel previne crizele de spasmofilie cauzate de lipsa calciului. De asemenea, conţinutul crescut de proteine este cât se poate de benefic pentru organismul tău. O poţi consuma în diverse combinaţii, fie amestecată cu o linguriţă de miere, dacă te chinuie pofta de dulce, fie amestecată cu verdeţuri – de preferat mărar.

Iaurt simplu, degresat, un măr sau o portocală
Este alternativa dietetică de la iaurtul cu fructe. Alegând această variantă, aportul caloric este considerabil redus faţă de consumul unui iaurt cu fructe. Mult mai sănătoasă şi mai slab calorica, varianta iaurt natural dietetic şi un fruct este indicată pentru dupa-amiezele în care te chinuie foamea şi vrei ceva sănătos, delicios şi în acelaşi timp hrănitor.

Salată verde cu morcov asezonata cu ulei de măsline şi lămâie
Fibre, fibre, fibre! Perfecte pentru cele care vor să slăbească. Intensifica procesul de digestie şi îţi dau foarte rapid senzaţia de saţietate. Uleiul de măsline din această combinaţie este foarte bun pentru pielea ta – datorită aminoacizilor pe care îi conţine, şi mult mai sănătos decât uleiul obişnuit de floarea-soarelui. Lămâia creşte rata de ardere a caloriilor şi este un ingredient de nelipsit din orice salată.

Cel mai important este ca atunci când simţiţi că vă este foame să nu vă repeziţi la frigider sau la chioşcul de lângă birou şi să-i daţi stomacului tot ceea ce credeţi că el cere, încercaţi să vă stăviliţi aceste porniri şi să aveţi voi controlul asupra ce şi cât o să mâncaţi.

M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea