Ciocolata, benefică pentru organism

Ciocolata este un aliment nutritiv important, care contribuie substantial la dezvoltarea si sporirea activitatii fizice a omului. Rezultatele mai multor studii au demonstrat ca acest deliciu irezistibil are mai multe calitati decat defecte: elimina stresul imbunatateste puterea de concentrare este mai sanatos decat cafeaua sau ceaiul negru (o ceasca normala de cafea contine de la 130 la 150 miligrame de cofeina, pe cand o bucatica de ciocolata contine numai 6 miligrame) produce senzatia de satietate.

Datorita continutului sau ridicat in magneziu, relaxeaza muschii, ajuta la formarea celulelor noi si la refacerea ADN-ului. De asemenea, faciliteaza circulatia sangvina si ajuta la mentinerea inimii sanatoase, deoarece grasimea pe care o contine este de origine vegetala si nu mareste nivelul colesterolului. Este benefica in situatii de oboseala, stres, hipertonii arteriale, intareste functiile celulare. Aportul de vitamine al boabelor de cacao este reprezentat de vitaminele din grupele B si PP.

Contine substante minerale ca fosfor, magneziu, calciu, potasiu, natriu si fier. Fosforul hraneste creierul, magneziul regleaza procesul de regenerare a celulelor, calciul ajuta la intarirea dintilor si a gingiilor, previne actiunea cariilor. Ciocolata ajuta la micsorarea producerii colesterolului, daunator sistemului cardio-vascular, in special inimii, imbunatateste circulatia sangvina si regleaza activitatea sistemului cardio-vascular. Conform studiilor, consumul a 50 grame de ciocolata zilnic va imbunatati sanatatea.

Pentru a fi siguri ca nu va puneti in pericol organismul, asigurati-va ca ciocolata e proaspata (trebuie sa prezinte o suprafata lucioasa, nestratificata si fara pete, sa fie onctuoasa, casanta la rupere, fara senzatia de rugozitate la masticare, culoare si gust specific). Ciocolata depozitata necorespunzator sau cu data valabilitatii expirata poate prezenta gust ranced, de mucegai, suprafata mata, albita si poate fi infestata.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea