Cartofi copti umpluti

Ingrediente:

4 cartofi rosii medii
250 gr carne tocata
1 cana de broccoli, taiata fin
1 cana de apa
1 cana de branza (Cheddar)
1/2 cana smantana
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper
3 cepe mici, taiate marunt
Mod de preparare:
Spala bine cartofii. Se infige furculita in cartofi in cateva locuri. Puneti cartofii la cuptor si lasatii sa se coaca pana cand devin moi, circa 20 de minute. Intre timp, prajiti carnea intr-o tigaie, intorcand-o pe o parte si pe alta sa se patrunda bine, circa 3 minute. Mutati-o intr-un bol mare.
Dati focul mai tare si puneti in tigaie apa si broccoli, acoperiti cu un capac si lasati pana devine moale, circa 4-5 minute. Stoarceti bucatile de broccoli dupa care punetii in bolul cu carnea.
Taiati cu grija partea de sus a cartofilor, o treime din ei. Cu o lingurita scobiti interiorul cartofilor, punand miezul intr-un bol. Puneti cartofii intr-o tava. In bolul cu miezul cartofilor adauga 1/2 cana din branza Cheddar, smantana, sare si piper si zdrobiti si amestecati pana devine o pasta omogena. Adaugati amestecul obtinut peste carne si broccoli, adaugand si ceapa taiata marunt. Amestecati bine compozitia. Umpleti fiecare cartof cu acest amestec presarand pe deasupra branza ramasa. Puneti la cuptor sau la cuptorul cu microunde pana vedeti ca se topeste branza, circa 2-4 minute…se consuma fierbinte…

Nota:
Branza Cheddar este una dintre cele mai consumate branzeturi din lume. Ea este originarã din Anglia dar astãzi este produsã in numeroase tãri de pe glob. Branza Cheddar originalã este in formã de tobã cu diametru de 38,1 cm (15 inci), cu coajã naturalã la margine. in mod normal culoarea variazã de la alb la galben palid. Unele sortimente de branzã cheddar au adãgati coloranti care ii dau un aspect galben-orange. Branza Cheddar este intotdeauna produsã din lapte de vacã si are o texturã usor fãramicioasã dacã este corect preparatã. Dacã branza este prea proaspãtã atunci textura este mai finã. Cu cat trece timpul gustul devine tot mai bun.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea