A sări peste micul dejun nu te ajută să fii sănătos


Un studiu recent aratăcă săritul în mod frecvent peste prima masa din zi iti mareste riscul de boli de inima potential letale.

Cercetarea, realizata pe parcursul a 20 de ani, timp in care peste 2.000 de voluntari au fost monitorizati, a aratat ca obiceiurile formate in copilarie sunt greu de uitat in viata de adult si ca refuzul de a lua micul dejun ajuge sa fie o regula si 10 – 15 ani mai tarziu.

Din pacate, acesta se materializeaza prin obezitate, depuneri mai mari de tesut adipos in jurul stomacului si un nivel mare de colesterol, toti factori de risc pentru bolile de inima, conform Daily Mail. In plus face ca nivelul insulinei din sange sa fie mai mare, semn ca nu mai e mult nici pana la diabet.

Desi nenumarate studii au semnalat pericolul la care se expun cei care sar peste aceasta masa din zi, aceasta este prima cercetare ce urmareste efectele pe termen lung ale acestui obicei.

Oamenii de stiinta tasmanieni au descoperit ca cei care pleaca de acasa fara sa manance dimineata sunt mai tentati sa consume dulciuri, neobtinandu-si din alimentatie necesarul de fibre, vitamine si minerale, astfel ca primele semne ale bolilor de inima apar inainte de 30 de ani.

Exista si indeajuns de multe dovezi in sprijinul faptului ca grasimea se distribuie altfel in lipsa micului dejun. Nu contează dacă vă limitaţi la un fresh de dimineaţă sau un iaurt împreună cu fructe, ideea este să nu plecaţi niciodată de acasă dimineaţa cu stomacul gol.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea