Pulpe de pui prăjite

Ingrediente:
– 8 pulpe de pui
– sare, piper
– 1/2 zeamă de lămâie
– 50 ml ulei de măsline
– 1 linguriţă prag de curry
– pătrunjel verde

Mod de preparare:
Se spală pulpele de pui si se lasă pe un şervet de hârtie la stors. Între timp se amestecă praful de curry cu sare, piper si zeama de lămâie. După ce s-a omogenizat compoziţia se trece fiecare pulpă de pui prin ea şi se aşează în tigaia în care uleiul de măsline a fost încins în prealabil. Se procedează la fel cu toate bucăţile de pulpă. În tigaie se întorc de pe o parte pe alta frecvent pentru a nu se arde pe una dintre părţi. Verificaţi fiecare pulpă cu furculiţa şi veţi afla singure atunci când acestea vor fi gata. Se servesc alături de o garnitură de cartofi natur şi o salată de varză. Înainte de a servi pulpele tocaţi pătrunjelul mărunt şi presăraţil peste mâncare.

Notă:
O reţetă destul de banală dar rapid de făcut şi foarte gustoasă. Acest fel de pulpe se pot face atât în tigaie cât şi pe grătar. În general, „curry” denumeşte orice preparat ce conţine aromata pudră alimentară ce conţine, la origine, şapte mirodenii. Asta în varianta cea mai utilizată, pentru că formula diferă de la o zonă la alta, atât ca număr al ingredientelor, cât şi ca gust. Vă pot spune cu certitudine că între curry indian, curry chinezesc şi curry malaiezian sunt diferenţe considerabile.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea