Pui cu migdale la cuptor

Ingrediente:
– 2 aripi de pui
– 2 pulpe de pui
– 50 ml ulei de masline
– jumatate de lamaie
– sare, piper, provence
– 0 gr migdale tocate,
– 20 gr crema de unt cu usturoi
– marar, patrunjel verde

Mod de preparare:
Se spala bine bucatile de pui, pulpele se taie in jumatate, apoi se condimenteaza si se lasa putin la rece. Se pune cuptorul la incins. Intr-o oala termorezistenta se pune putin ulei, apoi bucatile de pui condimentate, o ceasca de apa si restul de ulei peste. Se baga in cuptor si se lasa jumatate de ora la copt apoi se presara peste bucatelele de migdale si verdeata tocata marunt. Se mai lasa 15 minute la prajit in cuptor si la final se stoarce lamaia peste carne si se pune pe fiecare bucata de pui o bucatica crema de unt. Se baga in cuptor aproximativ 2 minute si apoi se stinge focul lasandu-se sa mai stea la cald aproximativ 15 minute.
Se serveste cu garnitura de orez sau cartofi piure si salata de ardei copti…delicios…pofta buna!

Nota:
Cu siguranta stiati ca migdalele reprezinta o sursa grozava de fibre si proteine de buna calitate, iar printre vitaminele continute de migdale regasim vitamina A si B, vitamina E (un antioxidant puternic si eficient), precum si o serie de minerale esentiale pentru functionarea optima a organismului: magneziu, potasiu, fier, zinc, sulf. Astfel, consumarea a catorva migdale pe zi intaraste sistemul imunitar, prevenind aparitia asteniilor si a anemiilor.

 

Niciun comentariu


  1. Salutare…….vreau sa schimbi te rog linkul pe care ti l-am dat (turism-romanesc.blogspot.com) in http://www.reklama360.ro/Cazare-Rasnov cu title Cazare Rasnov ……Mersi…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea