Şase sfaturi culinare pentru a găti rapid şi gustos

1 Ceapa curăţată va fi mai puţin iute dacă înainte de a fi tocată va fi lăsată într-un vas cu apă rece.
2 Roşiile se curăţă mai uşor de coajă dacă, după fierbere, se pun într-un castron cu apă şi gheaţă.
3 Pentru ca orezul fiert să nu devină pilaf, iar bobul să rămână tare, se pot urma câţiva paşi simpli. Se spală bine de tot orezul – preferabil, cel cu bob lung – şi se lasă în apă rece minimum 30 de minute. La o unitate de orez se pune o unitate şi jumătate de apă. Se pune la fiert într-un vas fără capac la foc mediu spre mare. Când începe să clocotească, puneţi un capac la un anumit unghi în aşa fel încât să iasă abur şi daţi focul la mediu. Când încep să apară cratere în orez daţi focul mic, puneţi capacul în aşa fel încât să acopere bine şi amestecaţi din când în când. După 15 minute orezul este gata. Potriviţi de sare şi piper. Pentru a fi siguri că nu se va lipi, puneţi la fiert şi două-trei linguri de ulei, preferabil de măsline.
4 Carnea, mai ales cea care se fierbe mai greu, devine mai fragedă şi aromată dacă este marinată în prealabil. La un kilogram de carne tăiată se pot adăuga trei linguri de oţet, trei linguri de ulei, preferabil de măsline, trei linguri de vin, o linguriţă de piper boabe, una de boabe de muştar, trei linguri de sos de soia, foi de dafin, sare după gust. Amestecaţi
bine şi lăsaţi în frigider într-un vas acoperit sau într-o pungă de plastic cel puţin o oră, maximum patru ore. Folosiţi doar bucăţile de carne marinată în mâncare.
5 Pregătiţi salata de vinete delicioasă în timp-record. Vinetele congelate se dezgheaţă foarte uşor în cuptorul cu icrounde, la programul special pentru aşa ceva. Apoi, tăiate cubuleţe, se bagă la robot sau la blender. După un minut, se toarnă puţin ulei (preferabil de măsline). Pentru un gust mai bogat adăugaţi un gălbenuş de ou şi lăsaţi încă un minut la robot. Ceapa se poate mărunţi şi ea foarte bine la robot sau blender.
6 Ţelina, păstârnacul, ceapa, ardeiul gras, cartofii şi morcovii pentru ciorbă se pot mărunţi la robotul de bucătărie. Tăiat mărunt, zarzavatul va fierbe mai repede, iar gustul va fi mai bogat.

 

Un comentariu


  1. Ce tine de vinete incalzite la microunde nu pre recomand ca nu este sanatos cel mai bine cind e ste naturala si proaspat…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea