Vinete cu ton si mozzarella

Ingrediente:

– 2 vinete mai maricele
– 100 gr -150 gr ton conserva in ulei
– 100 gr mozzarella sau cascaval
– capere, oregano, ulei pentru prajit, sare, piper

Mod de preparare:
Spalam vinetele, apoi le taiem in 2 pe lung. Miezul il scoatem cu ajutorul unei linguri si il tocam marunt.Ceapa si ea va fi tocata marunt iar impreuna cu miezul de vanata se pune la calit in putin ulei, dupa ce s-a calit se vor umple vinetele. Intr-un vas termorezistent se aseaza vinetele, care se stropesc cu putin ulei de masline si care se vor umple cu apoi ton maruntit (scurs de ulei si pus peste miezul de vanata si ceapa calita), felii de cascaval (sau mozarella), capere, oregano, sare si piper. Se dau la cuptor circa 30-30 minute, pana cand se topeste bine cascavalul. Cand veti servi vinetele puteti pune pe fiecare cate o lingura de smantana…

Nota:
In cazul in care nu stiati, vinetele sunt considerate de specialistii in medicina naturista un adevarat izvor de sanatate, ele avand proprietati diuretice, laxative si calmante. Introducerea lor in dieta poate rezolva disfunctiile legate de anemie, constipatie sau insuficienta a secretiei urinare. Aplicata local, sub forma de comprese, pulpa vinetei are actiune calmanta si antiinflamatorie in arsuri si abcese.

 

Un comentariu


  1. Foarte interesanta reteta, am sa incerc. Dar nu as mai adauga la urma si smintina, cu toate care le are (ulei de masline, ton in ulei, si mozarella si ceapa calita tot in ulei!).

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea