Ciorba de burta

Ingrediente:

– 4 l de apa
– 1 kg de burta, un picior de vitel sau vaca
– doua foi de dafin, cateva boabe de piper
– un morcov, un patrunjel si o ceapa intreaga
– 2 linguri de otet, doua galbenusuri, smintina, hrean,
– sare si mujdei de usturoi

Mod de preparare:
Se spala burta in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramie alba (asta in cazul in care nu ati cumparat prefiarta de la magazin), Spalati bine si piciorul. Se pun la fiert in apa cu sare, cu un morcov, un patrunjel si o ceapa intreaga, foile de dafin, boabele de piper. Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit. Se scoate burta si, dupa ce s-a racorit, se taie in forma de taitei mai grosi, la fel procedati si cu carnea de la picior. Se pun intr-o oala, se strecoara zeama in care a fiert si se lasa sa mai dea in citeva clocote. Se bat galbenusurile cu doua linguri de otet (sau cu o jumatate de lamiie) si se amesteca incet cu zeama din oala. Se gusta de sare si de otet si se serveste fara sa se mai puna pe foc. Se rade hreanul, se pregateste mujdeiul si se pun in boluri separate la masa, alaturi de un alt bol cu smintina, fiecare isi poate drege ciorba dupa gust. In nici un caz sa nu uitati sa puneti pe masa ardeiul iute…

Nota:
Pentru a face ciorba de burta acasa aveti nevoie de rabdare…burta nu fierbe chiar asa de repede cum pare, insa daca aveti grija veti avea o ciorba de burta delicioasa.
In Timisoara sunt cateva locuri unde se serveste o ciorba de burta delicioasa cum ar fi Gradina Banateana si Burgund…asta pentru cei care au chef de iesit in oras si nu de gatit :))

 

2 comentarii


  1. Buna! Unde gasim burta de vita in Chisinau?


  2. Se gaseste la supermarket la raionul produse congelate. Asta daca nu o gasiti la Pegas.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea