Mazare cu pulpe de pui si marar

Ingrediente:

– 1 ceapa
– 2 cuti mici de mazare (sau 300 gr. mzare proaspata)
– sare, piper
– 1 legatura marar
– 3 linguri de bulion
– 500 gr. aripi si pulpe

Mod de preparare:
Tocati ceapa marunt si apoi puneti-o la calit in putin ulei, cand aproape ca s-a rumenit se stinge cu un pahar cu apa si mai lasam un pic sa fiarba. Se adauga mazarea, carnea de pui prajita in prealabil, bulion si inca un pahar cu apa. Mai lasam aproximativ 15 min. sa fiarba, dupa care luam de pe foc si adaugam o legatura de marar tocat.

Nota:
Poate cand eram la o varsta frageda nu intelegeam de ce TREBUIE sa mancam spanac si mazare, dar o data cu maturitatea am aflat ca parintii o faceau pentru ca mazarea are o combinatie inedita de elemente nutritive. Datorita amestecului de vitamine B1, B2, B6 si C precum si a continutului de fier constituie un medicament impotriva oboselii, a anemiei, a problemelor cu invatatul, si a functionari slabe a sistemului imunologic imunitar al organismului…asa ca, iertare ptr. toata impotrivirea de atunci :))

 

Un comentariu


  1. Iumii .. mazare, preferata mea…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea