Sandwich cubanez de porc

Ingrediente:

– 4 chifle de hamburger
– feliute subtiri de friptura de porc la cuptor
– feliute subtiri de sunca
– feliute subtiri de cascaval
– feliute de castraveciori murati
– mustar galben
– maioneza, unt sau margarina topita
Mod de preparare:
Pentru a nu face risipa, cel mai bine e sa folosesti friptura de porc la cuptor ramasa de la alta masa. Daca nu, poti folosi cam orice friptura de porc, taiata cat de subtire cu putinta. Pentru fiecare sandvis, intinde 1 lingura de mustar pe o jumatate a chiflei, iar pe cealalta jumatate, 1 lingura de maioneza. Pune feliile de porc, sunca si branza si cel putin trei feliute de castraveciori murati in fiecare sandvis iar apoi pune impreuna cele doua jumatati de chifla. Preseaza-le bine una peste cealalta cu podul palmei pana cand obtii un sandvis de vreo 3 centimetri grosime. Incinge o tigaie de teflon la foc mediu spre mare. Unge partea superioara a sandvisului cu unt topit. Pune sandvisurile in tigaie, cu partea unsa cu unt in jos. Unge restul de unt topit pe jumatatea inferioara a chiflei, care acum sta in sus. Tine-le pe foc vreo 5 minute, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta o singura data, atunci cand s-au rumenit bine. Daca aveti un sandwich maker puteti linisiti sa prajiti in el sandwich-urile si sa renuntati la partea cu tigaia…

Nota:
Reteta asta a ajuns aici pentru ca imi plac sandwich-urile si imi doresc foarte tare sa ajung la un moment dat in Cuba…si uite asa m-am trezit cu 2 motive suficiente ca sa invat o reteta de sandwich-uri asa-zise cubaneze…
Bucataria cubaneza este un mix bine inchegat intre influentele sosite din Spania, Africa si zona Caraibiana. Orezul si fasolea, alaturi de carne, domina spectrul culinar al unei in care se exploateaza la maximum trestia de zahar si in care mancarea pe cartele este o practica folosita (inca din 1962), la fel cum era in Romania anilor ’80…doar ca noi am trecut peste…. Cuba este si tara care a dat lumii unul dinte cele mai populare cocktailuri, Mojito. Desi este o insula inconjurata de ape, Cuba nu este adepta consumului de peste sau a fructelor de mare…

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea