Pui cu lamaie

Ingrediente:
un pui
– o lamaie
– un pachetel de unt
– condimente la alegere (recomand plante aromatice a la Provence: maghiran, rozmarin, oregano, cimbru, cimbrisor, menta)
– usturoi granulat
– sare si piper.


Mod de preparare
:
Puiul se spala foarte bine. Se ia lamaia, se spala si bine si se ruleaza apasand nu foarte tare pentru a se inmuia. Dupa ce lamaia se inmoaie se impunge cu o scobitoare in aproximativ 10 locuri ptr. a lasa savoarea sa patrunda puiul. Se amesteca untul moale cu mirodeniile, iar cu pasta obtinuta se inveleste lamaia. Cu untul ramas se unge puiul pe piele si mai ales pe sub piele. Apoi e lamaia se introduce in cavitatea puiului. Pentru ca pozitia puiului sa nu para cam indecenta 🙂 se leaga picioarele cu folie de aluminiu rasucita. Se da la cuptor cu spatele in sus 40 de minute si apoi se intoarce cu pieptul in sus si se mai baga la cuptor inca 20 de minute. In functie de cuptorul fiecaruia se poate tine mai mult sau mai putin. Cand puiul este patruns bine si rumenit se scoate lamaia din cavitate si se stoarce deasupra puiului. Poate fi servit cu piure de cartofi si cu salata, porumb, sau doar cu salata.

Nota:
Provence – denumirea amestecului provine de la regiunea Provence din Franta, renumita pentru bogatia de plante aromatice. Aroma specifica a acestei combinatii de condimente, este data de prezenta lavandei, apreciata si ca ingredient in bucataria provensala. Plantele de Provence sunt folosite la prepararea multor mancaruri, mai ales la cele pe baza de peste, pui, legume.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea