Tagliatele cu sos roşu şi pui

Ingrediente:

– 300 gr tagliatele

– 1 piept de pui

– o ceapa rosie, ceapa verde

– un morcov

– un patrunjel (radacina)

– 1 felie telina

– 1 ardei kapia rosu

– 4 linguri pasta de tomate

– 2 linguri ulei de masline

– sare, piper

– marar, patrunjel proaspat

– 4 catei de usturoi

– parmezan

Mod de preparare:

Se taie ceapa rosie solzisori si ceapa vere rondele. Morcovul, patrunjelul si telina se curata si se dau pe razatoarea mare. Ardeiul rosu se taie cubulete si verdeata se toaca marunt. Se pune ceapa la calit in 2 linguri de ulei de masline. Dupa ce a devenit sticoloasa se adauga legumele rase si ardeiul. Se amesteca bine pentru a nu se prinde. Dupa ce s-au calit toate se adauga cubuletele de pui (carnea de pui a fost spalata si taiata cubulete). Se amesteca in continuare pana cand bucatile de carne devin albe. Se amesteca pasta de tomate cu o cana de apa, sare, piper si usturoiul pisat. Dupa ce carnea s-a albit se adauga sosul de tomate si inca o ceasca de apa, se amesteca si se lasa la fiert pana cand sosul se ingroasa. Se adauga la final verdeturile tocate marunt. Taglatelele se fierb conform indicatiilor de pe pachet si apoi se amesteca cu sosul de pui. Se presara parmezan si se spune pofta buna!

Nota:

Parmezanul este o brânză de origine italiană. În Uniunea Europeană, cuvântul parmezan, mai precis „Parmigiano Reggiano” este o marca inregistrata şi poate fi utilizat doar pentru a desemna acest tip de branza produs în regiunile Parma si Reggio Emilia din Nordul Italiei.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea