Cei trei “ucigaşi” care omoară mai repede decât excesul de colesterol

O anumită combinaţie de trei probleme de sănătate dublează riscul apariţiei unui atac de cord şi triplează riscul de deces, au descoperit cercetătorii de la Universitatea din Warwick, Marea Britanie.

În cadrul unui sindrom metabolic – o combinaţie de afecţiuni care sporeşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi a diabetului – există unele combinaţii care sunt mai nocive decât altele.

Cele cinci probleme de sănătate asociate în mod obişnuit unui sindrom metabolic sunt:

  • valori anormale ale tensiunii arteriale
  • exces de colesterol
  • exces de trigliceride (substanţele din care este alcătuită grăsimea din corp)
  • hiperglicemie (exces de glucoză în sânge sau, cum e numită popular, exces de „zahăar” în sânge)
  • obezitate centrală (depuneri de grăsime în jurul taliei)

Persoanele care suferă de sindrom metabolic pot prezenta unele sau altele dintre aceste probleme, în diferite combinaţii.

Cea mai periculoasă combinaţie de factori, în cadrul unui sindrom metabolic, include, după opinia cercetătorilor, obezitatea, hipertensiunea arteriala şi hiperglicemia.

Conform studiului, realizat pe 3.078 de persoane, cele care suferă simultan de toate aceste trei afecţiuni sunt de două ori mai predispuse la apariţia unor boli de inimă şi prezintă un risc de trei ori mai mare de a muri prematur, comparativ cu populaţia generală.

Pentru a micşora riscurile, afirmă specialiştii, sunt necesare eforturi pentru identificarea persoanelor care prezintă aceste probleme şi tratarea lor încă din stadiile timpurii ale bolii.

M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea