Gutui caramelizate cu pui

Ingrediente:

– 3 gutui

– 200 gr zahăr

– 1 piept de pui

– supă de pui

Mod de preparare:

Se spală gutuile bine de puf şi se taie felii nu prea mari. Se pune zahărul la caramelizat într-o oală. După ce s-a caramelizat zahărul turnaţi peste el supa de pui strecurată şi amestecaţi bine până se topeşte de tot zahărul apui puneţi peste feliile de gutuie.

Supă aveţi grijă să fie numai cât să acopere feliile de gutuie. Lăsăm să fiarbă la foc mic până se caramelizează gutuile şi sunt aproape gata. În acest moment adăugăm bucăţele de piept de pui, fiert. Sărăm puţin doar dacă este cazul. Mai lăsăm pe foc până se pătrunde bine şi pieptul de pui. Dacă rămâne prea mult sos se îngroaşă cu puţină făină. E ffff bună , nu vă pot descrie în cuvinte ce gust bun are, neapărat să încercaţi, are un gust demenţial.

Notă:

Recomandarea este să vă apucaţi de această reţetă în cazul în care vă plac mâncărurile dulci. Această gutuie caramelizată cu pui va fi dulceagă şi va avea un gust intens de gutuie. Gutuia reduce riscul de accidente cerebrale (vitamina C este responsabilă), este bună împotriva răcelilor şi virozelor, amigdalite, tuberculozei, dezinteriei, un bun antiinflamator şi analgezic, antispasmodic, împotriva constipaţiilor.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea