Salata de fructe in pepene galben

arabtimesonline.com/

arabtimesonline.com

Ingrediente:
– pepene galben
– diverse fructe (struguri, mere, capusuni, visine proaspte sau din visinata, etc)
– coniac
– gheata
– frunze de menta proaspata
– frisca, inghetata

Mod de preparare:
Taiati pepenele in doua, il curatati de simburi, iar miezul se scoate si se amesteca cu alte fructe de sezon curatate de simburi si taiate in bucati mici. Se pune amestecul de fructe intr-un vas de sticla si se da la rece citeva minute. In momentul servirii, se asaza portii in jumatati de pepene galben sau in cupe si se toarna putin coniac, zahar si, eventual, lichior. Se poate adauga si gheata pisata.
Inainte de a servi salata puteti sa o decorati cu frisca si eventual inghetata dar sa nu uitati frunzele de menta…

Nota:
Intr-o salata, fructele pot fi diferite, totul depinde de preferinte. O salata de fructe contine foarte multe vitamine si este recomandata in orice moment al zilei. Sa nu uitam ca vara este momentul schimbarilor si nu exista moment mai bun ca vara pentru a adopta un regim alimentar mai sanatos.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea