File de Pangasius prajit cu sos de soia

Ingrediente:

– 4 buc file Pangasius
– 100 ml sos de soia
– 2 linguri ulei de masline
– sare, piper
– marar, patrunjel verde


Mod de preparare:
Se iau bucatile de file de peste si se taie in fasii (de aproximativ 3 cm) apoi se presara sare si piper (dupa gust) peste el si se trec prin sos de soia toate bucatile, dupa care se pun in bolul cu sos de soia si se lasa la frigider 15 minute. Se pune uleiul la incins si se pun bucatile de peste la prajit, aproximativ 1 minut pe fiecare parte si gata…se serveste cu garnitura de orez pe care se presara verdeturile tocate marunt…pofta buna!

Nota:
Aceasta reteta este foarte usor de gatit si se pregateste foarte repede. Consumul de peste alb va poate aduce numai beneficii organismului. Pangasius este un peste oceanic, care si-a facut aparitia in ultima perioada in marketurile si supermarketurile noastre. Are un gust neutru ce preia savoarea celorlalte ingrediente atunci cand este gatit. Carnea de peste contine: proteine mai mult de 18%, fosfor, iod, vitamine din grupa B, vitamine liposolubile A si D, grasimi saturate in cantitati foarte mici, acizi grasi polinesaturati din gama omega trei si omega sase.

 

2 comentarii


  1. pai daca punem sos de soia, mai e nevoie de sare?


  2. Eu intotdeauna pun putina sare…am specificat ca se pune dupa gust 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea