Tagliatele cu ciuperci

Ingrediente:
– 350 g de tagliatelle (pasta lata)
– cca 400 g de ciuperci
– cca 100 gr. pastrama de porc
– 1 catel de usturoi
– 2 oua
– 30 g de unt
– sos bechamel
– 2 linguri de ulei (preferibil de masline)
– cascaval parmezan, sare, piper.

Mod de preparare:
Se prepara sosul bechamel si in pararel se pun tagliatelele la fiert intr-o oala cu apa si sare. Ciupercile din conserva se clatesc bine si se taie felii subtiri. La fel se feliaza si pastrama. atunci cand tagliatelele au fiert se storc si se clatesc bine. Intr-un vad de iena uns cu unt se toarna pastele, pastrama si sosul bechamel, se amesteca ptr. omogenizare si peste se toarna ciupercile si ouala batute bine inainte. Vasul se ajeaza in cuptor-ul bine incalzit dinainte pentru aproximativ 20 de minute. Asezate in faufurie tagliatelele sunt bine impodobite cu parmezan.

Nota:
Usturoiul este unul dintre condimentele cu cea mai mare raspandire si cu gama cea mai diversa de utilizari culinare si medicale. El este folosit in stare proaspata, dar si uscat.
Are un miros puternic, caracteristic, destul de diferit in stare proaspata decat in stare uscata. Gustul este foarte puternic si iute; caracteristic este faptul ca, la gatit, acesta se atenueaza.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea