Roşii umplute cu orez

Ingrediente:

6–7 roşii

o ceapă, o ceşcuţă de orez

2 morcovi, 2 păstârnaci

pătrunjel verde, o linguriţă de zahăr

o ceaşcă cu apă, piper, sare

Mod de preparare:

Pentru început se aleg roşiile tari, se spală, apoi se taie un căpăcel în partea de sus şi se golesc în interior de seminţe cu o linguriţă.  Se presară în interior sare şi, după zece minute, se aşează cu partea scobită în jos pentru a se scurge toată apa lăsată. Pentru umplutură se înăbuşă cu ulei o ceapa tocată, se adaugă orez şi se stinge cu apă. După ce vedeţi că a înflorit orezul se ia de pe foc, se pun morcovul şi păstârnacul tăiate şi înăbuşite separat în ulei, împreună cu pătrunjelul verde, piperul şi sarea.  Se amestecă bine apoi se umplu roşiile cu această compoziţie, apoi se aranjează în tavă, se pun 2–3 linguri de ulei, pulpa scoasa de la roşii  fiarta şi data prin sita, o ceaşca de apă şi o linguriţă de zahăr. Se pune tava la cuptor până când scade sosul.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea