Cartofi cu pui la ceaun

Ingrediente:

– 500 gr. cartofi

– 1 piept de pui

– un ardei gras

– 1 ceapă

– boia dulce

– 2 linguri pastă de roşii

– 1 linguriţă tarhon uscat

– pătrunjel verde

– sare, piper

– ulei de măsline

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii şi îi tăiaţi felii. La fel procedaţi cu ceapa şi cu ardeiul. Pieptul de pui îl tăiaţi bucăţi nu foarte mici. Puneţi totul într-un ciaun (vă asiguraţi că aveţi unul cu capac). Presăraţi sare şi piper, adăugaţi tarhonul mărunţit şi uleiul de măsline apoi amestecaţi totul. Pasta de roşii o diluaţi într-o cana de apă şi o adăugaţi în ciaun (apa trebuie să acopere cartofii şi carnea). Presăraţi şi pătrunjelul tocat apoi puneţi capacul şi băgaţi ciaunul în cuptorul încins în prealabil. După aproximativ o oră puteţi să scoateţi capacul şi mai lăsaţi aşa în cuptor aproximativ 15 minute. Când serviţi această elicatesă asiguraţi-vă că pe masă sunt murături. Poftă buna!

Notă:

Pentru această reţetă eu am inaugurat un ciaun din lut ars cu capac şi mâncarea a ieşit delicioasă. Să aveţi grijă la cantitatea de sare pe care o puneţi pentru că tarhonul are proprietatea de a săra mâncarea. Această proprietate se datorează nu atât uleiurilor eterice, care se regăsesc în procent de 1% în frunzele de tarhon, ci sărurilor minerale de sodiu şi potasiu aflate în cantitate mare în plantă.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea