Insula condimentelor – Migdalele

Migdalul, care atinge uneori si 12,5 metri inaltime, este asemanator piersicului. Fructul proaspat al migdalului seamana cu o piersica noduroasa si necoapta, si creste in ciorchini. Samburele este acoperit cu o pielita destul de groasa si uscata. Delicatetea si prospetimea florii ii da migdalului o pozitie unica intre copacii ornamentali, cu atat mai mult cu cat poate inflori in orice tip de sol, cu conditia sa aiba drenaj bun. Migdalul este foarte sensibil la frig, de aceea nu s-a aclimatizat corespunzator in multe parti ale Europei centrale.

Migdalele dulci au un gust si o aroma slaba de nuca (nucoasa); migdalele amare au un gust amar puternic si dezvolta o aroma intensa, caracteristica. In ce priveste aplicatiile culinare, migdalele pot fi cumparate in mai multe forme: intregi, in coaja, intregi in pielita, intregi fara pielita, fulgi, jumatati, pudra sau esenta. Cand le cumparati intregi, cu coaja, un test bun al prospetimii lor este sa le scuturati. Daca miezul se misca mult si face zgomot, e semn ca s-a micsorat si ca a imbatranit.
Pregatire si depozitare :In general este mai bine sa cumparati miezul intreg si sa-l maruntiti singur. Migdalele vechi rancezesc si este bine sa le incercati taind un miez in jumatate; daca sectiunea are o textura alba si solida, migdala este buna. O textura galbuie, sau de fagure, indica faptul ca este ranceda.
Desi pielita maronie este comestibila, poate fi adesea cam amara, asa ca este recomandat s-o gustati mai intai. Daca vreti sa curatati pielita, tineti migdalele in apa clocotita 2 sau 3 minute; clatiti-le apoi cu apa rece si curatati pielita ciupind-o cu degetele.
Pentru a intari aroma naturala a migdalelor prajiti-le intr-o tigaita uscata la foc mic, amestecand continuu, pana cand devin aurii si puternic aromate, cateva minute. Dupa ce se rumenesc luati migdalele din tigaita imediat, caci se vor arde foate repede. Pentru a marunti fin migdalele puneti-le intr-o rasnita de cafea, sau folositi un robot de bucatarie, sau chiar o piua.

M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea