Cornuleţe de post cu halva sau rahat

Ingrediente:
– 1 pachet de margarină
– 5 linguri cu apă
– 1 lingura cu oţet
– puţina sare
– faină cât cuprinde

Mod de preparare:
Se face un aluat de o consistenţă potrivită, apoi se împarte în 10 părţi egale. Fiecare parte se întinde în formă rotundă, i se dă această formă rotundă cu ajutorul unei farfurii. Apoi se delimiteaza 8 porţii egale şi pe fiecare se asează o bucăţică de halva sau rahat şi se rulează începând de la margine. Se coc la foc potrivit aproximativ 10-15 minute. Pentru a obţine un aluat foarte fraged, eu il pregătesc cu cel puţin o zi inainte şi îl păstraţi la rece învelit în folie (să nu fie totuşi la congelator).

Notă:
Postul este o faptă de virtute, un exerciţiu de înfranare a poftelor trupului şi de întărire a voinţei, o formă de pocăinţă, deci mijloc de mântuire. Dar este în acelaţi timp şi un act de cult, adică o faptă de cinstire a lui Dumnezeu, pentru că el este o jertfă, adică o renunţare de bună voie la ceva care ne este îngăduit, izvorată din iubirea şi respectul pe care il avem faţă de Dumnezeu. Dacă nu le ţinem pe toate poate vom avea grijă măcar la alimentaţie.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea