Cornuleţe de post cu halva sau rahat
Ingrediente:
– 1 pachet de margarină
– 5 linguri cu apă
– 1 lingura cu oţet
– puţina sare
– faină cât cuprinde
Mod de preparare:
Se face un aluat de o consistenţă potrivită, apoi se împarte în 10 părţi egale. Fiecare parte se întinde în formă rotundă, i se dă această formă rotundă cu ajutorul unei farfurii. Apoi se delimiteaza 8 porţii egale şi pe fiecare se asează o bucăţică de halva sau rahat şi se rulează începând de la margine. Se coc la foc potrivit aproximativ 10-15 minute. Pentru a obţine un aluat foarte fraged, eu il pregătesc cu cel puţin o zi inainte şi îl păstraţi la rece învelit în folie (să nu fie totuşi la congelator).
Notă:
Postul este o faptă de virtute, un exerciţiu de înfranare a poftelor trupului şi de întărire a voinţei, o formă de pocăinţă, deci mijloc de mântuire. Dar este în acelaţi timp şi un act de cult, adică o faptă de cinstire a lui Dumnezeu, pentru că el este o jertfă, adică o renunţare de bună voie la ceva care ne este îngăduit, izvorată din iubirea şi respectul pe care il avem faţă de Dumnezeu. Dacă nu le ţinem pe toate poate vom avea grijă măcar la alimentaţie.