Ce pregătim anul acesta de Crăciun?

Nu mai aveţi mult timp la dispoziţie, mai sunt câteva zile şi vine Crăciunul. Pe lângă brad şi codouri este momentul să vă gândiţi şi la ceea ce veţi pregăti în bucătarie, nu vă lăsaţi pentru ultima sută de metri, făceţi-va din timp măcar o lista cu idei.  În ţara noastră pregătirile încep cu ziua Ignatului, când se sacrifică porcii şi copiii merg la colindat şi primesc covrigi, nuci, portocale şi mere. Mai mult ca sigur vă este gândul la sarmale, cârnaţi, tobă, lebăr, salată de boeuf sau la alte alimente pe care obişnuiţi să le preparaţi în această perioadă. Dacă ţineţi post să nu uitaţi că excesele alimentare  dăunează grav sănătăţii. Organismul încă este slăbit şi riscaţi să vă provocaţi un dezechilibru al metabolismului. Pentru a veni în ajutorul vostru avem câteva sugestii care să vă uşureze alegerea reţetelor ideale pentru ziua de Crăciun.

Un meniu gustos ar putea conţine: Cotlet de porc cu orez , Rulou din muschi de porc , Cotlet de porc cu vin rosu , Muşchi de porc şi legume la grătar, Lebăr , Pâine cu mirodenii de Crăciun , Vin fiert pentru seara de Crăciun, Salată de boeuf.

Cozonacii şi prăjiturile nu trebuie să lipsească de pe masa nimănui. De Crăciun se poate servi absolut orice fel de prăjituri. Avem şi noi câteva idei care sperăm că vor fi de folos pentru tine: Prăjitură cu nuci şi  portocale , Krantz de Crăciun , Prăjitură cu mandarine , Fursecuri de Crăciun , Cozonac cu mac , Tort Joffre , Cozonac colorat.

Dacă vă faceţi griji în legătură cu kilogramele în plus este bine ca după ce mâncaţi să faceţi puţină mişcare şi să nu petreceţi timpul doar la masă sau în faţa televizorului. O scurtă plimbare în fiecare seară va facilita digestia.

Înainte de a vă pregăti lista pentru cumpărături nu uitaţi să luaţi în calcul preferinţele culinare ale membrilor familiei, poate chiar să-i întrebaţi ce anume ar dori să mănânce la Sărbători şi să ţineţi cont de doleanţele lor. Important nu va fi doar ca masa să fie încărcată şi voi să ştiţi că aţi petrecut mult timp pregătind tot, importantă va fi atmosfera din jurul mesei şi gândurile bune pe care le veţi avea fiecare dintre voi.

M.T.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea