Tocanita cu ciuperci

Ingrediente:

– ciuperci albe 1kg
– ardei 1 buc.
– ceapa verde 1 buc.
– smantana, lapte
– patrunjel proaspat
– ulei
– sare, piper
– faina
Mod de preparare:
Toacati marunt ceapa si ardeiul. Dupa spalare si curatare taiati ciupercile fasii, le caliti in ulei impreuna cu ceapa si ardeiul, apoi puneti o cana de apa si le lasati sa fiarba 10 minute la foc potrivit. Dupa fierbere ingrosati amestecul cu o lingura de faina si putin lapte, dupa care il intoduceti in tocanita.
La final adaugati in tocanita putina smantana si patrunjel proaspat tocat. Se poate servi alaturi de paste sau mamaliguta aburinda…

Nota:
Pentru cei care nu stiu sa faca mamaliga, reteta este foarte simpla. Pentru o masura de malai grisat trebuie 2 1/2 masuri de apa. Apa cu sare se pune pe foc si in momentul in care fierbe se toarna malaiul incet, incet amestecand ca sa nu faca cololoase. Se amesteca apoi 5-10 minute pe foc mic si gata.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea