Figurine de turtă dulce

Ingrediente:
– 600 g făină
– 250 g miere
– 250 g zahăr tos
– trei ouă
– 50 g unt
– un plic praf de copt
– 100 g lămâie
– 200 g nuci
– 150 g zahăr cristal

Mod de preparare:
Gălbenuşurile se amestecă cu 100 g zahăr, până ce acesta se dizolvă complet, se adaugă mierea încălzită, untul, coaja de lămâie rasă, praful de copt stins cu zeama de lămâie şi la urmă se pune făina. Se frământă bine şi se lasă să se odihnească 24 de ore. A doua zi se întinde cu sucitorul o foaie, se decupează coca cu diferite forme pentru decupat coca – de exemplu, steluţe, cizme, trifoi, frunze, inimioare. Fiecare figurină se unge pe una din feţe cu albuş de ou, se presară
cu zahar şi nuci măcinate, se aşază în tăvi şi se coace la un foc potrivit, apoi se aşază pe un platou.

Notă:
Nimic nu poate fi mai delicios şi mai ademenitor pentru Moş Crăciun în Noaptea de Ajun decât un pahar cu lapte şi un platou cu turte dulci în schimbul cărora ne va
lăsa o parte din cadourile sale aduse de departe.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea