English breakfast

Ingrediente:

reteta pentru 2 portii:
– 2 carnaciori de porc
– 2 feliute de sunca
– 2 oua
– 200 g ciuperci
– 200 g fasole boabe in conserva
– 2 feliute de paine (prajita)
– 1 rosie
– suc proaspat de fructe
– ulei de masline pentru prajire

Mod de preparare:
Se prajesc carnaciorii, se taie ciupercile felii si se prajesc separat, se sareaza cand sunt gata, se pun feliutele de sunca la prajit langa carnaciori, se pune fasolea pe foc intr-o cratita, se fac ochiurile, se taie o rosie in jumatate, cand sunt toate gata, se aranjeaza intr-o farfurie si se servesc cu 1 feliuta de paine (prajita) si cu suc proaspat de fructe…

Nota:
Despre englezi se spune ca sunt zgarciti…cu toate astea servesc un mic dejun bogat si sanatos :)) Mentalitatea englezeasca poate presupune in acest caz ca o parte din victoriile lor, se dator eaza educatiei, principiilor si micului (mare) dejun datator de puteri pentru intreaga zi. Colonistii englezi au raspandit o parte din obiceiurile lor pe glob, micul lor dejun fiind adoptat in foarte multe colturi ale lumii. Daca veti merge in concediu intr-o zona unde sunt frecventi englezii vti vedea pe toate panourile restaurantelor anuntul: „english breakfast”…

 

Un comentariu


  1. OOoo dar tare bine mananca de dimineata!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea