Tocăniţă de porc cu morcovi


Ingrediente:
– 400 gr pulpa de porc
– 1 ceapa rosie mare
– 1 morcov mare
– marar, patrunjel proaspat
– sare, piper
– boia de ardei iute
– 50 ml ulei de masline

Mod de preparare:
Se spala carnea si se taie cubulete. Ceapa se curata si se taie solzisori iar apoi se pune in ulei la calit. Morcovul se curata, se da pe razatoarea mare si se toarna peste ceapa cand aceasta s-a rumenit. Se lasa totul la foc mic pana se inmoaie putin si morcovul apoi se adauga carnea. Se amesteca bine si se lasa pana cand carnea devine alba, apoi se adauga o cana de apa, sare si piper dupa gust. Se lasa in continuare la foc mic aproximativ 1 ora apoi se adauga boia de ardei iute si verdeturile tocate marunt. Cand s-a inmuiat carnea si lichidul s-a transformat in sos, se opreste facut si se mai lasa acoperit cu un capac aproximativ 15 minute.
Tocanita se servveste calda alaturi de o carnitura de cartofi piure sau orez. Pofta buna!

Nota:
Morcovul, aliment banal, aflat la indemana oricui, poate parea greu de crezut ca este, totusi, printre cele mai vechi medicamente antitumorale consemnate in istoria medicinei. Cu mai bine de doua milenii in urma, marele medic si farmacist grec Dioscorides nota despre frunzele acestei legume ca „administrarea lor face sa se retraga tumorile si curata sangele”. De altfel, trebuie stiut ca vreme de mii de ani morcovul a fost consumat integral, nu doar radacina, ca in timpurile noastre, ci si frunzele, florile si chiar semintele. Aceste parti ale morcovului au proprietati medicinale cu totul speciale si care, fara indoiala, merita sa fie cunoscute.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea