Ciorba taraneasca de vacuta

Ingrediente:
– 500 – 1000 g carne de vita (rasol sau piept, dupa gust )
– 1 morcov mare, sau 2 mai mici,
– 1 radacina patrunjel,
– 1 telina cam de marimea unei lamai,
– 1 ardei rosu
– 2 rosii
– o ceapa la fel,
– 50 gr orez,
– sare, piper,
– verdeata (patrunjel, tarhon, cimbru proaspat)
– bors.

Mod de preparare:
Se pune carnea la fiert, dupa ce fierbe se scoate si se taie carnea in bucatele mici (se lasa si oasele ptr consisitenta ). Se pune la loc in oala dupa care se adauga pe rand morcovul taiat ptr ciorba, telina, ardeiul si ceapa (eu le rad). Dupa aproximativ 30 de minute adaugati si rosiile (eu le dau si pe acestea pe razatoare ca sa ramana un suc de rosii proaspat). Dupa ce fierb se adauga sare dupa gust, borsh dupa gust ( in functie de cum va place de acrisoara ). Se mai lasa un pic la fiert dupa care se adauga bulionul. Cand este aproape gata se adauga orezul. Se mai lasa un clocot dupa care se pun verdeturile tocate marunt. Se pune capacul peste oala si se stinge focul. Se serveste alaturi de un ardei iute (proaspat sau murat) si eventual smantana. Daca mai aveti si un colt de paine proaspat facuta efectul va fi garantat.

Nota:
Nu ai voie sa mananci foarte sarat? Nu te mai chinui cu retete lipsite de gust, ai o solutie sanatoasa la indemana: inlocuieste sarea cu tarhonul! Tarhonul – Artemisia dracunculus, este o planta aromatica originara din Asia. Are un gust puternic, asemanator cu anasonul, usor amarui. Tarhonul se foloseste la celebra ciorba ardeleneasca de porc, la ciorba taraneasca de vacuta, dar, poate insoti carnea de porc, oaie sau vaca in fripturile cu sos sau chiar se poate adauga verde la unele salate.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea