Pulpe de curcan la cuptor

Ingrediente:
– 2 pulpe de curcan
– patrunjel, marar proaspat
– cimbrisor proaspat
– 50 ml ulei de masline
– sare, piper
– 4 cartofi mari

Mod de preparare:
Se spala pulpele de curcan si apoi se sterg cu un servetel de bucatarie ca sa ramana uscate. Se toaca patrunjelul, mararul si cimbrisorul proaspat si se amesteca cu 2 linguri de ulei apoi se adauga sare si piper (dupa gustul fiecaruia). Se ung bine pulpele cu acest amestec de verdeturi si apoi pun intr-un tava in restul de ulei. Se adauga o cana de apa, se acopera cu folie de aluminiu si se introduc in cuptorul incins in prealabil. Se curata cartofii, se spala, se taie in sferturi si se presara cu sare. Dupa aproximativ 40 de minute se scoate folie de pe tava, se adauga cartofii si inca o cana de apa si se introduce tava iarasi la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Pulpele de curcan si cartofii se servesc alaturi de rosii sau castraveti murati. Pofta buna!

Nota:
Chiar daca in banat nu se mureaza in toate zonele rosiile coapte, ci doar cele verzi (gogonele), in alte parti ale tarii rosiile coapte murate reprezinta un soi de muraturi delicioase. Eu nu am stiu de aceste rosii pana acum vreo 4 ani, cand am mancat una si de atunci as manca cu o deosebita placere in fiecare zi 🙂

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea