Caloriile vs. kilogramele în meniul de Crăciun

Se apropie sărbătorile şi sunt sigură că nu vreţi să începeţi anul prin lupta cu kilogramele în plus. Aşa că vă propunem să aflaţi cam câte calorii au mâncărurile tradiţionale… Ca să ştiţi ce să alegeţi dintre două feluri de mâncare.

piftie 150 cal/100 g vs. salată de peşte 358 cal/100 g
ciorbă de perişoare 220 cal/porţie vs. ciorbă de burtă 400 cal/porţie
supă de găină 168 cal/porţie vs. supă de spinare afumată de porc 343 cal/porţie
sarmale 125 cal/100 g vs. friptură de porc 529 cal/100 g
cârnaţi de porc cu cartofi piure 464cal/100 g vs. cotlete de porc cu smântână 334 cal/100 g
cozonac cu nucă 362 cal/100 g vs. plăcintă cu mere 220 cal/100 g
plăcintă cu răvaşe 270 cal/100 g vs. brăduţi de Crăciun 472 cal/100 g
vin fiert 175 cal/100 g vs. lichior de ouă 135 cal/100 g vin alb 60 cal/100 g vs. şampanie 80 cal/100 g

Acum puteţi decide singure cu ce anume vă puteţi înfrupta de pe masa bogată de Crăciun.

Femeia – Editie Speciala Nr. 8

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea