Bruschete cu rosii si ardei

Ingrediente:
– 1 franzela tip bagheta
– 4 rosii
– 1 ardei gras galben
– 1 ardei gras rosu
– 4-5 catei usturoi proaspat
– 6 lingurite ulei de masline
– 1 mana de marar proaspat
– piper, sare.

Mod de preparare:
Se taie bagheta in felii potrivite care se prajesc intr-o tava bagata in cuptor la temperatura mare
pana cand se rumenesc. Se curata cateii de usturoi si se taie in lungime. Cand feliile de paine sunt gata, se scot pe o farfurie si apoi se freaca pe o parte cu usturoi ungandu-se si cu putin ulei de masline. Rosiile se decojesc apoi se taie in cubulete (de aproximativ 1 cm). Ardeii se taie cubulete si se amesteca cu rosiile, apoi totul cu ulei de masline, piper si sare dupa gust. Mararul se toaca marunt si se amesteca cu legumele. Umplutura obtinuta de aseaza pe feliile de paine. Bruschetele se servesc calde, ca aperitiv sau la micul dejun.

 

2 comentarii


  1. De ce nu mentionati sursa retetei? E suficient un Google search pt a vedea ca e o preluare bruta de pe http://larisacuisine.blogspot.com/2010/07/italian-bruschetti.html unde reteta e postata inca din iulie.


  2. despre ce preluare vorbesti? sau tu crezi ca aceasta reteta poate fi facuta de catre o singura persoana? spune-mi unde o mai gasesti in forma identica ca poza si continut 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea